Министар Зукорлић присуствовао обележавању Дана државности Словачке у Амбасади у Београду

Поводом Дана државности Словачке, Амбасада Словачке Републике у Београду свечано је обележила овај важан датум пријемом у својим просторијама. Министар Зукорлић је присуствовао свечаном пријему са шефом кабинета Фахрудином Мекићем.

Током пријема, амбасадор Словачке у Србији Растислав Скјва обратио се присутнима истичући значај Дана државности за словачки народ, подсећајући на борбу за слободу, суверенитет и европске вредности које Словачка негује. У свом говору, амбасадор је посебно нагласио пријатељске и стратешке односе између Словачке и Србије, уз похвале за досадашњу сарадњу на политичком, економском и културном нивоу.

Овај догађај не само да је обележио важан национални празник Словачке, већ је још једном потврдио блиске односе две пријатељске земље и отворио врата за нове облике сарадње у будућности.

Догађају су присуствовали високи званичници Републике Србије, дипломатски кор и представници словачке заједнице у Србији, као и бројни пријатељи Словачке из света политике, културе и привреде.

Препоручујемо...