Министар Зукорлић састао се са амбасадорком Немачке Анке Конрад

У Влади Републике Србије данас је одржан сусрет између амбасадорке Немачке Анке Конрад и министра за помирење, регионалну сарадњу и друштвену стабилност Усамеа Зукорлића. Током састанка, амбасадорка је изразила интересовање да се детаљније упозна са надлежностима и активностима ресора којим министар руководи, са посебним освртом на планиране иницијативе и пројекте у области помирења и јачања регионалне стабилности.

Министар Зукорлић је амбасадорки представио приоритете свог ресора, укључујући активности усмерене на унапређење односа између земаља региона, јачање друштвене стабилности кроз инклузивне политике, као и промоцију мира и сарадње. Такође, осврнуо се на изазове са којима се Србија суочава у области регионалне политике и помирења.

С друге стране, амбасадорка је искористила прилику да представи кључне програме које Немачка реализује у Србији, а који су усмерени ка друштвеној стабилности кроз различите иницијативе. Посебан фокус стављен је на пројекте који се тичу развоја образовања, подршке цивилном друштву и економске сарадње, у циљу јачања веза између Србије и Немачке.

Овај сусрет означио је важан корак ка унапређењу сарадње између две земље на пољу помирења и регионалне стабилности, уз договор о наставку блиског дијалога и будуће сарадње на заједничким пројектима.

Препоручујемо...